Ceremonieel of wettig huwelijk

Waarom wachten tot er plaats is bij de gemeente of een door de gemeente goedgekeurde locatie om te trouwen? Het kan ook anders.

boekhartjeringen.jpg

Omdat gemeentes bij het sluiten van huwelijken steeds meer regels en eisen stellen aan locaties en formaliteiten, is er de laatste tijd meer vraag naar ceremoniële huwelijken. Deze staan los van het wettig huwelijk. Om het huwelijk geldig te laten zijn, is het voor de wet verplicht elkaar het ja-woord te geven op het Gemeentehuis ten overstaan van een gemeenteambtenaar (BABS).

Maar als je op het (bijna) gratis uurtje bij de gemeente trouwt, ben je vrij om het ceremoniële gedeelte overal en op elke tijdstip te houden waar je maar wilt. En het net zo duur te maken als je zelf wilt. Deze vrijheid is voor veel bruidsparen heel belangrijk. Niet iedereen wil in een kasteeltje of op het Gemeentehuis trouwen, soms wil je gewoon terug naar de plek waar je elkaar voor het eerst gezien of gekust hebt, of een andere heel bijzondere herinnering aan hebt. Dat is allemaal mogelijk als je kiest voor Trouwjeliefje.

strand.jpg

Het is ook mogelijk om een wettig huwelijk met ceremonie op het Gemeentehuis of op een door de gemeente als trouwlocatie aangewezen locatie te doen. Hiervoor zijn wel meer handelingen nodig.

Omdat ik een zelfstandig trouwambtenaar ben en dus niet in dienst van een gemeente, moeten jullie dit aanvragen bij de gemeente waar je wilt trouwen. Niet altijd is het mogelijk een eigen trouwambtenaar mee te nemen. Als het wel toegestaan is, moet ik beëdigd en benoemd worden. Wat mij betreft is dat prima, maar houd er wel rekening mee dat er nog kosten bijkomen die behoorlijk kunnen oplopen.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met me op!

trouwjeliefje-28.jpg

Mirjam Diderich

Eigenaar Trouwjeliefje

+31646232969 mirjam@trouwjeliefje.nl